2. pôstna NEDEĽA

Druhá pôstna NEDEĽA

Štvrtok4.3.Sv. Kazimírspomienka
Piatok5.3Prvý piatokféria
Sobota6.3.Prvá sobotaféria
Nedeľa7.3.Tretia pôstna nedeľaslávnosť
  • Liturgiu domácej cirkvi nájdete tuna našej stránke.
  • Nezabúdajme, že pôst je čas milosti, slúži posilnenie vzťahu s Bohom a na očistenie od všetkého, čo je zbytočné. Inšpiráciu môžete nájsť aj v ponuke na pôst:
    • Pozývame jednotlivcov, rodiny i spoločenstvá zapojiť sa do pôstnej aktivity Tehlička pre misie. Tento rok je zameraná na spoznanie našej najstudenšej misie a na pomoc našim misionárom na Sibíri.
    • Pre našich mladých, birmovancov i ostatných, ktorí by ste na sebe chceli intenzívnejšie popracovať – vyhnať ťažobu a hmlu zo svojho života, ponúkame materiál z Pápežského misijného diela – „Izba-miestom-neba-12-komnat“. Pre deti a prvoprijímajúcich ponúkame pôstnu aktivitu z katechetického centra.
  • Modlitba krížovej cesty. V pôstnom období si strážime čas, aby sme boli viac v spojení s trpiacim Kristom. V našej farnosti vás pozývame na pobožnosť krížovej cesty v piatky a v nedele o 15:00. Spojiť sa môžete cez našu webovú stránku. (piatkové krížové cesty nájdete na: https://www.facebook.com/oratkoonline/ )
  • Po krížovej ceste v nedele pokračujeme katechézou – čítaním listu Svätého otca k roku sv. Jozefa – Patris Corde (prekl. so srdcom otca). Budúcu nedeľu po krížovej ceste premostíme Poprad s Aldanom v Jakutsku na Sibíri. Stretneme sa so spolubratom Koljom, ktorý bol aj v Poprade v saleziánskom noviciáte. Pokúsime sa priblížiť atmosféru misie a destinácie tohtoročnej Tehličky (link na prihlásenie dodatočne spresníme).