32. nedeľa v cezročnom období (7.11. 2021)

Pondelok8.11.Féria
Utorok9.11.Výročie posviacky Lateránskej bazilikySviatok
Streda10.11.Sv. Leva Veľkého, pápeža a učiteľa CirkviSpomienka
Štvrtok11.11.Sv. Martina z Tours, biskupaSpomienka
Piatok12.11.Sv. JozafátaSpomienka
Sobota13.11.Panny Márie v sobotuĽub. spomienka
Nedeľa14.11.33. nedeľa v cezročnom obdobíSlávnosť
  • Režim sv. omší na budúci týždeň:

Vo vnútorných priestoroch je potrebný riadne nasadený respirátor, vo vonkajších rúško + dodržiavanie opatrení. Pripomíname to hlavne preto, lebo situácia v nemocniciach najmä čo sa týka počtu úmrtí nezaočkovaných je veľmi vážna. Buďme ohľaduplní, no najmä voči tým, ktorí sú neočkovaní alebo majú oslabenú imunitu.

 Pre plne zaočkovaných budú sv. omše – s max. počtom 100 ľudí v časoch ako doteraz:

cez týždeň o 18:30 okrem soboty  a v nedeľu o 9:30, 11:00 a 18:30 (povinnosť očkovania sa nevzťahuje na deti do 12 rokov). Potrebné je zapísať sa pri vchode do kostola, alebo vhodnejšie je prihlásiť sa cez  našu webovú stránku.

Sv. omše pre nezaočkovaných – sú s obmedzenou kapacitou vo vnútri kostola do 10 ľudí, preto prosíme, aby ste najmä v nedele nechali priestor predovšetkým pre nich.

Od utorka do piatku budú o 12:00 (sv.omša v sobotu o 12:00 nie je), – na tieto sv. omše sa treba zapísať pri vstupe do kostola.

Na sv. omše sobotu o 18:30 a v nedeľu o 7:00 a 8:00 – bude tiež možnosť prihlásiť sa cez našu stránku salezianipoprad.sk v časti sväté omše, alebo sa priamo zapísať pri vstupe do kostola.

Pripomíname, že pre tých, ktorí sú chorí, alebo zdravotne krehkí, nech využívajú sv. omše online, a nezabúdajú na dôležitú úlohu doma uvažovať o Božom slove a deliť sa oň.

Sv. omše v nedele o 9:30 sú vysielané na našom Youtube kanáli: Saleziáni Poprad.

Ďakujeme, za vzájomnú ohľaduplnosť a za pomoc pri dezinfekcii lavíc po sv. omšiach.

  • Zapisovanie úmyslov sv. omší na január bude v utorok 9.11. medzi 15.00 – 17.00. Vhodné je využiť aj telefonickú linku. Po tomto termíne bude možné zapísať si úmysel v sakristii kostola.
  • Stretnutie rodičov a prvoprijímajúcich detí. V kalendári je naplánované na nedeľu 14.11. O spôsobe vás informujeme v e-maili uvedeného v prihláške.
  • Nezabúdajme pomáhať dušiam v očistci – súčasné možnosti nájdete vo výveskách alebo tu.
  • Pozvánka zapojiť sa do synody o synodalite cirkvi.  Svätý otec František zvolal synodu o synodalite, v rámci ktorej môže každý človek vyjadriť svoj postoj ohľadom spoločného kráčania v Cirkvi. Prvá fáza prebieha na diecéznej úrovni do augusta 2022. Od nedele 7.11.2021 je možnosť zapojiť sa aj v rámci Spišskej diecézy. Bližšie informácie a možnosť prihlásiť sa bude zverejnený na stránke www.kapitula.sk.