Dievčenská chatovačka 2024

Misionárky z Francúzska cestujú po Amerike a šíria Božie slovo v okolitých indiánskych kmeňoch. Aj keď to občas vyzerá biedne, nestrácajú odvahu a nádej a plánujú cestu do ďalšieho, ešte neobjaveného kraja. Vtom sa k nim priam rúti mladá slečna s jednou prosbou. S prosbou, ktorá sestrám Bernadete a Augustíne prináša veľkú radosť. Táto mladá dáma, Tekakwitha, chce spoznať Ježiša a stať sa jednou z nich. Po slávení svätej omše sa teda rozhodne prijať krst.

Sestry plnia svoju misiu a je načase navštíviť nepoznané kmene. Kráčajú do neznáma, keď ich Tekakwitha doháňa s ďalšou prosbou. Jej srdce túži po tom, aby sa k nim mohla pridať. Ony bez váhania súhlasia. Je teda potrebné navštíviť kmeň jej otca a požiadať ho o dovolenie.

Vydávame sa na únavnú cestu, pripravené čeliť nejednej prekážke. Prichádzame do dediny Mohawk, Tekakwithinho rodného kmeňa, a tu sa deje niečo strašné. Náčelník nás chce upáliť, ale jeho dcéra Tekakwitha ho zastaví. On, celý bez seba, že po toľkých rokoch opäť vidí svoju dcéru, usporadúva veľkú hostinu. Hráme rôzne hry a spolu sa radujeme.

Po veľkom odpočinku, keďže sme v rodnom kmeni u Tekakwithy a ona nám chce ukázať niečo zo svojej kultúry, učíme sa vyrábať totemy, indiánske čelenky, náramky a náhrdelníky, a hlavne, ako správne strieľať z luku.

Dostávame výborný indiánsky obed a Tekakwitha navrhuje, aby sme spoločne zatancovali ich tradičný tanec. Počas neho misionárkam a Tekakwithi spod plášťa vypadáva ukrytý kríž. Súkmeňovci sa na nás rozbiehajú a my sa ponáhľame až k hranici, kde nás zastavuje mýtnik. Nemáme peniaze, a tak plníme mnoho úloh, ale keď sa vrátime, mýtnik je preč. A aby toho nebolo málo, náčelník so súkmeňovcami nás dobieha a začína sa veľký boj. Je to náročné, ale nakoniec sa nám ich podarí poraziť a získavame priepustku cez hranicu. Náčelník sa vzdáva svojej jedinej dcéry.

Oslavujeme naše víťazstvo. Boj sa síce končí, ale naša misia tu ešte len začína. Spolu cestujeme do Kanady, kde Tekakwitha začína svoj nový život – život misionárky, pripravená slúžiť pravému a jedinému Bohu.